Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Bethlehemskirken
Vær mine efterfølgere! (Citat af Jesus)

Ørkengudstjenesten fejres nu i Bethlehemskirken

Ørkengudstjenesten fejres nu i Bethlehemskirken


# Notitser
Udgivelsesdato Udgivet mandag d. 15. december 2014, kl. 19:31
Ørkengudstjenesten fejres nu i Bethlehemskirken

Ørkengudstjenesten fejres i Bethlehemskirken

Førstkommende Ørkentjeneste d. 14. jan. kl. 18.

Simon Fuhrmann skriver:

Kære Bethlehemskirke

Det er med stor taknemmelighed, at Ørkengudstjenesten har fået sit hjem i Bethlehemskirken. Fra november og frem vil Ørkengudstjensten blive fejret i kirken én gang om måneden, alle gange onsdag kl. 18. Bag ørkengudstjenesten står en økumenisk gruppe. Når vi fejrer gudstjenesten, gør vi det i solidaritet med Det Økumeniske Kommunitet i Bjärka-Säby (www.ekibs.se), hvor vi har hentet liturgien. I gruppen bag gudstjenesten er der også flere, som er med i kommunitetet i Bjärka-Säby, blandt andet Erik Hviid og jeg selv. Så har I lyst til at smage lidt på, hvad Bjärka-Säby er for en størrelse, kan første skridt være at deltage i Ørkengudstjenesten.

Lad mig fortælle kort om Ørkengudstjensten. Ørkengudstjenesten er en fælleskirkelig gudstjeneste med nadveren som centrum. Ved Ørkengudstjenesten samles kristne fra forskellige kirkelige konfessioner for at fejre nadveren sammen på en måde, som er dybt inspireret af den tidlige, udelte kirke og nutidige ørkenklostre i Egypten og Syrien.

I Ørkengudstjenesten samles det sakramentale og karismatiske, rytme og frihed går hånd i hånd. Den er en økumenisk gudstjeneste, der favner de kristne traditioner, både øst og vest.

Når Ørkengudstjenesten fejres, er det derfor både med ikoner og røgelse, salmesang og vækkelsestoner, liturgiske klæder og lys, vand og vin og særligt bagte nadverbrød. Gudstjenestedeltagerne sidder på gulvet tæt rund om det lave alter, der udgør liturgiens centrum. I gudstjenesten, der er for alle sanser, bliver man spundet ind i Jesu liv, idet man følger ham lige fra undfangelsen til himmelfarten – en proces, som enhver kristen er kaldet til at tage del i.

Fordi kirkens dybeste kald er at fejre gudstjeneste, er det også her, vi må finde enheden. Når hver enkelt tager imod brødet og vinen, bliver de forenede med hinanden og med Kristus, og er med til at løfte hele skabelsen – alt, der er til – op mod Gud. Når Ørkengudstjenesten fejres, er det et gensvar på Kristi bøn: ”at de alle må være ét… for at verden skal tro, at du har udsendt mig” (Joh 17,21).

Derfor favner gudstjenesten kirkens traditioner og søger tilbage mod kirkens fælles rødder – til den tid, hvor kirken var én. Ved at være et økumenisk fællesskab, der øser af både ortodokse, katolske og protestantiske kilder, søger gudstjenesten at være et tegn på enhed midt i en splittet verden, så ”at verden skal tro.”

Glæder mig til at fejre denne gudstjeneste sammen med jer!

Simon Fuhrmann

Kommende ørkengudstjenester: 

I år 2015
14. januar (Peter Halldorf holder et foredrag efter gudstjenesten; Simon Fuhrmann er liturg)
25. februar
25. marts
22. april
27. maj

 
 
Simon Christoffer Munch Fuhrmann, cand.theol.
Natkirkepræst i Helligaandskirken på Strøget