Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Bethlehemskirken
Vær mine efterfølgere! (Citat af Jesus)
Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Christfulness

APR
27

Christfulness


Dato Torsdag d. 27. april 2023, kl. 19:00
Sted Menighedshuset, Tømrergade 9, stuen, 2200 København N
Medvirkende
Ole Skjerbæk Madsen
Christfulness

3 aftner om Christfulness

Torsdagene 13., 20. og 27. april 2023 kl. 19-21

Underviser: Ole Skjerbæk Madsen

Christfulness er ikke et bestemt program, ikke en metode, ikke en særlig form for meditation. Christfulness (Kristi fylde) er en bibelsk betegnelse for Guds mål med skaberværket og frelsen, og det er målestokken for et fuldmodent liv. Christfulness er totaliteten af hvad Gud er: kærlighed, nåde, sandhed - en fylde, som Gud til stadighed deler med Kristus, og som Kristus deler med os.

Christfulness er et samlende udtryk for en kristen tilværelsesforståelse og menneskesyn og et udtryk for målet for kristen spiritualitet eller trospraksis.

1. aften: Det bibelske fundament og menneskesynet.

Vi tager vores udgangspunkt talen om Kristi fylde og Guds fylde i ham i Indledningen til Johannes-evangeliet og i Paulus’ breve til Efeserne og Kolossenserne. Og vi slutter med at gennemgå et kristent menneskesyn, at vi er skabt som personer, der bliver hvem vi er i relationen til Gud og hinanden. Og vi samler beskrivelsen af Christfulness under fire aspekter:

Kristus med mig

Kristus i mig

Kristus i dig

Sammen i Kristus (at have sit liv i Kristus)

2. aften handler om Kristus med mig og Kristus i mig aspekterne

Kristus med mig aspektet har sin grund i Jesu eget løfte og rummer en erfaring af tryghed ved at være draget med ind i Jesu relation til Gud, hans og vor himmelske far.

Kristus i mig handler om vores oprindelige natur: at vi er skabt i Guds billede. Dette er en troens erfaring, men rummer også en erfaring af renselse, af at måtte dø fra sit ego for at blive sit sande selv.

3. aften handler om Kristus i dig og Sammen i Kristus aspekterne

Kristus i dig handler om at genkende Guds billede i den anden. Dette indebærer, at vi opgiver fordomme og fjendebilleder. Et fornemt udtryk for dette aspekt i praksis er kirkens diakonale tjeneste.

Sammen i Kristus eller det at have sit liv i Kristus, begynder som en individuel relation til Kristus, men fuldendes i fællesskabet med andre efterfølgere af Kristus. I Kirkens liv er det bevægelsen fra dåb til nadver og til en tjeneste af andre med Åndens gaver. Dette aspekt udtrykker visionen for Christfulness: en forløst menneskehed og et forløst skaberværk, som er Jesu Kristi legeme.

Alle aftner vil vi stifte bekendtskab med / prøve forskellige åndelige praksisser