Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Lørdag d. 5. december 2020, Kl. 17:00 til kl. 18:00
Sted Bethlehemskirken, Åboulevard 8, 2200 København N
Medvirkende
Selskabet for Tidebøn og Gregoriansk Sang, pastor Mette Ladefoged, Kantor Kim Thinggaard, organist Morten Hinz
St Nikolaus Festvesper

Nicolaus været en af de mest elskede helgener. Han optræder som skytshelgen for lande (bl.a. Rusland, mange czarer hed Nikolaj), provinser, stifter, byer, utallige kirker - omkring år 1500 var der mere end 2.000 i Europa (75 i Danmark) - sømænd, købmænd, pantelånere mv. og børn. Han lever endnu i dag videre i folkekulten, idet han som børnenes skytshelgen er ophav til julemanden, der som bispeklædt velgører tager sig af børnene. Oprindelig gav man gaver på hans mindedag, hvilket man stadig gør i nogle lande.