På en almindelig højmesse søndag

Børnene må gerne blive inde i kirken under hele gudstjenesten, men der tilbydes en mere børnevenlig og underholdende udgave af prædikenen i kirkens menighedslokaler (Tømrergade 9).

Det er kirkens søndagsskole. Vi kalder det Børnekirke. Foregår ved hver højmesse under prædiken.
Dog ikke, når der er familiegudstjeneste (den 2. søndag i hver måned).

Børnekirken er delt ind i 3 grupper

1. Gruppen for de ca. 1- 4 årige kalder sig Bønnespirerne, og mødes på 2. sal i menighedsbørnehavens lokaler.
  2. Gruppen for de ca. 5-8 årige kalder sig Kirkerødderne og mødes på 1. sal.
  3. Gruppen for de ca. 9-12 årige mødes i kælderen og kalder sig Rock Solid.

Børnene deltager som regel i den første del af gudstjenesten og vender tilbage for at kunne deltage i nadveren.

Børnene undervises af frivillige medarbejdere fra menigheden. På en søndag er der typisk 4 personer involveret i at undervise børnene og alle brænder de efter at formidle evangeliet på en måde, som er enkel, vedkommende og fængende for børnene. Gruppen af medarbejder består af 12-15 personer.

For flere informationer kontakt vores sognemedhjælper

Børn laver kirke for børn.

Ligesom i så mange andre kirker ønsker Bethlehemskirken, at udviklingen af børnenes åndelighed er i centrum. At de ikke kun får viden om Gud, men at de udvikler en personlig relation til Ham.

Men hallo! Hvis nu vi kigger godt efter, har de den så ikke allerede?... den personlige relation? Og er det ikke den Jesus taler om, når han siger at vi skal blive som børn og at Guds rige er deres?

Måske skulle vi vende det hele på hovedet og tale mere om hvordan vi hjælper børnene med at bevare den åndelighed de allerede har? Så de står stærkere, når de render ind i den naturligt kognitive udviklingsfase af deres liv eller møder et samfund som nogle gange står af fra alt det der Gudshalløj og derfor giver børn som tror på Gud, en forkerthedsfølelse?

Børnefolket i kirkerne er optagede af Rachel Turner´s  ”åbne vinduer” (red. Tro i børnehøjde) og tanken om at lade vores børn høre, hvad vi voksne taler med Gud om, og at vi skal blive mere transparente og åbne omkring vores relation med Gud.

Hvad nu, hvis vi bliver ligeså nysgerrige efter at finde ud af hvad der sker bag vinduerne i børns trosliv?

Hvad nu, hvis vi opdager at børnenes intuitive tilgang til tro er en direkte adgang til Gud? Og vores opgave er ikke at begrænse den den?

Og hvad nu, hvis vi spørger børn, hvordan en Gudstjeneste skulle se ud, hvis de selv kunne bestemme?

I Bethlehemskirken leger vi ikke kun med tanken. Vi har stillet børnene spørgsmålet og det kom der mange interessante og overraskende svar ud af. Så mange at det er useriøst ikke at tage det alvorligt!

Det der kom mest bag på os er, at de har behov for også at være sammen på tværs af aldersgrupper og ikke kun aldersopdelt - Som vi forstår det: de ønsker at være som en søskendeflok derhjemme... således også i kirken. De store vil meget gerne tage sig af de små og være med til at lede og vejlede dem.

Som vi hører det, har vores tweens (10-12 år) brug for at få adgang til ejerskab i kirken, så der er mere for dem at komme efter og det er præcis dér vi skal flytte os fra at ”børnene er kirkens fremtid til at børnene er kirkens nutid”.

De vil ikke kun ha ungdomsrelateret leg og fed musik og dans – De vil være med til at bygge kirke.   Vi kalder det:

Sidste søndag i marts 2019 satte vi skibet i søen for første gang og det blev til en fest for de 0-14 årige med børnelovsang, cheerleader kvaste, rytme æg, sæbebobler og dans. En prædiken med snak om hvad det er ved børn, Jesus er så vild med og hvordan vi hver især mærker Ham. Bøn, nadver, et fælles kirkebyggeri med kabla-klodser og til sidst hyggeligt samvær med pølsehorn, bagt af vores teenagere. De 0-4-årige havde en voksen med.

Søndagens bedste kommentar kom fra en forælder som sagde: ”hvordan skal jeg kunne sidde til en almindelig Gudstjeneste igen, når jeg kan få det her!”.  Måske var det for sjov, men han sagde det! Forældreopbakning er en gave.

Vi er i gang!! Og vi har masser at lære. Nu skal vi bare blive rigtig dygtige til at åbne døre og bane vej for at børn kan lave kirke for børn.

Du er velkommen til at følge med i vores vandring på https://www.facebook.com/boernekirkenbethlehem/